Napjainkban rengeteg fűtési megoldás létezik, a cserépkályhák is újra divatba jöttek. Ez nem meglepő, hiszen egy modern cserépkályha rendkívül feldobja a lakás enteriőrjét és meghitt hangulatot teremt. A folyamatosan emelkedő gáz árak miatt is döntenek sokan a cserépkályha építés mellett, ráadásul a gáz hatékonysága is egyre jobban csökken, a fa és a szén égése pedig nagyobb fűtőértéket biztosít.

Milyen előnyei vannak a cserépkályháknak?

A cserépkályha addig biztosítja a meleget, amíg fel van hevülve, tehát a tűz leégése után akár még 12 órán keresztül is. A vegyes tüzelésű kazánok pedig csak addig, amíg ég bennük a tűz, éppen ezért jobbak a cserépkályhák. Ráadásul energiát és pénzt is bőven megspórolhatunk, ha cserépkályhával fűtjük a helyiségeket.

Abszolút környezetbarát megoldás, mivel kevés égési termék jut ki a környezetbe. Egy egyedileg megépített kályha egyenletesen adja le a hőt. Esztétikailag is jelentős a szerepe, sokkal otthonosabb és modernebb környezetet teremt, mutatósabbá varázsolja a helyiséget. Melegséget áraszt, tehát nyugtató hatást gyakorol a szervezetünkre nézve.

Ma már vannak központi fűtéses cserépkályhák is, amelyek a nagyobb házakba ideálisak. Gyakorlatilag úgy működnek, mint egy kazán. Az előnyei megegyeznek a szimpla cserépkályha pozitívumaival és egy több szintes ház fűtését is képesek biztosítani.

A cserépkályha megépítése összetett és bonyolult feladat, mindenképp célszerű olyan szakemberhez fordulni, aki megbízható, ezért ajánlom Puszta Károly cserépkályhaépítő mestert. Először jellemzően felméri a terepet és meghallgatja a megrendelő igényeit, majd a tervek alapján pár nap alatt megépíti a csodás fűtőtestet.

Energiaigény

m2

m

Kalkulátor