Az infrafűtésen, infrapanelen kívül léteznek egyéb elektromos fűtés rendszerek is. Ezek adott körülmények között akár kedvező alternatívái lehetnek az infrafűtésnek

ELEKTROMOS FŰTŐTESTEK

Az elektromos fűtőtestek bírnak az egyik legalacsonyabb kiépítési költséggel az összes fűtési rendszer közül, beleértve a hagyományos, gázzal történő fűtést is. Az elektromos radiátorok- és konvektorok pozitív tulajdonsága, hogy gyorsan felmelegednek, valamint karbantartási költségük igen csekély. Sajnos azonban az elektromos fűtőtestek nem egyenletes hőeloszlást biztosítanak az adott helyiségben.

HŐSUGÁRZÓK

Az elektromos hősugárzók úgy működnek, hogy bennük egy izzószál biztosítja hőtermelést. Az izzószál hőmérsékletét általában szabályozni tudjuk valamilyen formában. A megtermelt hőt a legtöbb esetben egy ventilátor segítségével juttatja egy adott helyre. Amennyiben csak egy adott pontot akarunk felmelegíteni, praktikus választás lehet.

FŰTŐKÁBEL ELEKTROMOS FŰTÉSHEZ:

Az elektromos fűtőkábelekkel elérhető a legmagasabb szintű kényelem és komfort. Használhatók beltéren padlófűtés illetve falfűtés formájában, vagy kültéren garázsbeállók, utak, rámpák és csövek jégolvasztására is. 

ELEKTROMOS PADLÓFŰTÉS

Az elektromos padlófűtés egyenletes hőérzetet biztosít a lakásban, ezáltal rendkívül kellemes és komfortos érzést nyújt. Azok, akik szeretnek papucs nélkül járkálni a házban, különösen kedvelik ezt a fűtésfajtát. Nagyon nagy hatásfokkal képes működni, tehát kis hőveszteséggel, viszonylag gazdaságosan üzemeltethető. Hátránya, hogy amennyiben nincs jól megtervezve és karbantartásra szorul, akkor fel kell szedni a javításhoz a burkolatot. A kellőképpen megtervezett és jól kivitelezett elektromos padlófűtés meghibásodásának kockázata azonban igen alacsony.

ELEKTROMOS FALFŰTÉS

Az elektromos falfűtés az elektromos fűtési rendszerek közül a legmagasabb kiépítési költséggel bír. Alapos tervezést és gondos kivitelezést igényel, vannak olyan ingatlanok, ahol kiépítésük a szerkezet miatt csak igen nehézkesen lehetséges. Azonban fenntartása már egyáltalán nem drágább az alternatív megoldásokénál. Egyenletes hőeloszlást biztosít, és előnye a padlófűtéssel szemben, hogy kevesebb a szálló por, valamint a bútorok sem szigetelik le a fűtésünket alulról.

Energiaigény

m2

m

Kalkulátor