Közismert, hogy a megújuló energiaforrások használatával milyen sokat tehetünk környezetünkért. Bolygónk védelméhez így a Nap energiájának munkára fogásával, vagyis az otthonunkba beépített infrapanelekkel is hozzájárulhatunk. Kevesen tudják azonban, hogy ezeknek a modern áramellátó eszközök használatával a pénztárcánkat is megkímélhetjük a felesleges kiadásoktól.

GYORS ÉS GAZDASÁGOS BESZERELÉS

Egy nem megújuló energiával működő fűtésrendszer üzembe helyezése, netán a régi cserélése rendszerint sok kényelmetlenséggel járhat. Mivel a beszerelése sokszor napokig is el szokott húzódni, így az elvégzett munka jelentős költségekkel járhat.

Ezzel szemben az infrapanelek, akár egyetlen nap alatt is üzembe helyezhetők. A rugalmasan alkalmazható áramellátók bármilyen felületre ráerősíthetők. Legyen szó éghető felületről vagy álmennyezetről az infrapanelek gyorsan és egyszerűen felszerelhetők, szükség esetén pedig ugyanilyen könnyen leszerelhetők és elvihetők.

JELENTŐS MÉRTÉKŰ KÖLTSÉGCSÖKKENÉS

Habár az infrafűtés ugyanúgy elektromos áramot használ, mint a – számos otthonban működő – villanykályha, más fűtésrendszerekhez képest sokkal nagyobb teljesítményt nyújthat. Az infrapanelek ugyanis az elfogyasztott áram 99,8 százalékát alakítják energiává, amelynek köszönhetően jóval gazdaságosabban valósítható meg otthonunk ellátása. A megfelelően felszerelt és beállított eszközök segítségével így átlagosan 25-35 százalékos éves energia költségcsökkentést érhetünk el háztartásunkban. Az infrapanelek pedig éjszakai áramról is képesek üzemelni, így megfelelő áramváltó beépítésével akár 40 százalékkal is csökkenthetjük az otthonunkban felhasznált energia mennyiségét.

KELLEMES HŐMÉRSÉKLET, MEGFIZETHETŐ ÁRON

Ma már senki sem kérdőjelezi meg, hogy a gazdasági válság a hazai energiaszektorban is erőteljesen érezteti hatását. Mivel az esetek többségében az áramszolgáltatók a fogyasztókra hárítják át megnövekedett terheiket, így a gáz- és villanyárak folyamatos növekedését mindannyian érezzük.

Az infrapanelekkel előre tervezhetjük energia költségeinket. Egy beépített termosztát segítségével ugyanis a hőmérséklet akár helyiségenként is szabályozható. Mivel magunk dönthetjük el, hogy melyik szobában és mennyire szükséges fűtenünk, így az infrapanelekkel az egész lakásban kedvező hő fogyasztást biztosíthatunk.

A Nap éltető erejével működő infrapanelekkel így úgy teremthetünk kellemes hőmérsékletet otthonunkban, hogy közben a hónap végén érkező villanyszámla összege miatt sem kell aggódnunk.

Energiaigény

m2

m

Kalkulátor