A gyermekek számára kiemelten fontos, hogy megfelelő hőmérsékleten tartsuk a szobájukat. A kicsiknek eleve magasabb hőmérsékletet kell tartani, mint a felnőtteknek, vagyis az általában megszokott 21 fok helyett 22-23 fokos szobahőmérséklet javasolt. Játszás közben, és pihenő időszakban is biztosítani kell a komfortérzetet és védeni kell őket a megfázás ellen.

A különböző fűtési technológiák más-más szempontok szerint lehetnek előnyösek. Mindig mérlegelni kell az ház/lakás adottságait, a lehetőségeket és természetesen fontos tényező az anyagi ráfordítás mértéke.
Az infrafűtés azok közé a modern technológiák közé tartozik, mely nem csupán hatékony, de a rohamos léptékben fejlődő alternatív energiaforrásoknak köszönhetően egyre gazdaságosabb üzemeltetésű is.
Kiválóan alkalmas a gyerekszoba fűtésére is, hiszen egyenletesen melegíti fel az egész szobát, a gyerekbútorokat, a falakat és a padlót is, kiegyensúlyozottabb hőeloszlást biztosít, ráadásul véd a penészesedés ellen is, ami plusz jó hír a légúti betegséggel rendelkező gyermekek esetében.
A megfelelő termosztátok beszerelésével könnyedén megoldható, hogy a különböző helyiségekben különböző hőmérsékleteket tartsunk, így a felnőttek és a gyerekek is jól érzik magukat, és természetesen programozható módon az éjszakai órákra az alváshoz ideális, kissé alacsonyabb hőmérséklet is egyszerűen megoldható.

Energiaigény

m2

m

Kalkulátor