A modern fűtőrendszerek kiváló hatékonysággal képesek felfűteni a beltereket. Az infrapanelek további előnye, hogy mindezt egyenletesen és gyorsan tudják megtenni. Azonban a költséghatékonyság másik alapfeltétele, hogy gondoskodjunk az épületek megfelelő szigeteléséről. Minél több hőt képes megtartani az ingatlan, annál kisebb energia befektetés szükséges a kívánt hőmérséklet megtartásához.

A szigeteléshez érdemes megbízható anyagokat használni, hiszen a szigetelő rendszerek minősége mellett a tartósság is fontos. A szakértelem elengedhetetlen a hőszigetelő rendszerek tervezésénél és kivitelezésénél, azok típusának (pl. akril, akrilát műgyanta, szilikon vagy szilikát) kiválasztásához vegyük igénybe szakember segítségét.

Nem csak a pénztárcánkat, a környezetünket is kímélhetjük

Fontos szem előtt tartani, hogy az elektromos energiát ma még a legtöbb esetben valamilyen fosszilis tüzelőanyag felhasználásával állítják elő (bár az alternatív erőforrások, mint például a napelem egyre népszerűbb és olcsóbban hozzáférhető), ami terhelést jelent a környezet számára. A szigeteléssel csökkenthetjük az elpazarolt energia mennyiségét, nem csak a kiadásaink mérséklődnek, de a környezetünket is kíméljük.

Energiaigény

m2

m

Kalkulátor