Egyéb elektromos fűtési rendszerek az infrafűtésen kívül

Az infrafűtésen, infrapanelen kívül léteznek egyéb elektromos fűtés rendszerek is. Ezek adott körülmények között akár kedvező alternatívái lehetnek az infrafűtésnek. 

 

Elektromos fűtőtestek

Az elektromos fűtőtestek bírnak az egyik legalacsonyabb kiépítési költséggel az összes fűtési rendszer közül, beleértve a hagyományos, gázzal történő fűtést is. Az elektromos radiátorok- és konvektorok pozitív tulajdonsága, hogy gyorsan felmelegednek, valamint karbantartási költségük igen csekély. Sajnos azonban az elektromos fűtőtestek nem egyenletes hőeloszlást biztosítanak az adott helyiségben.

Elektromos konvektor

Hősugárzók

Az elektromos hősugárzók úgy működnek, hogy bennük egy izzószál biztosítja hőtermelést. Az izzószál hőmérsékletét általában szabályozni tudjuk valamilyen formában. A megtermelt hőt a legtöbb esetben egy ventilátor segítségével juttatja egy adott helyre. Amennyiben csak egy adott pontot akarunk felmelegíteni, praktikus választás lehet.

Fűtőkábel elektromos fűtéshez:

Az elektromos fűtőkábelekkel elérhető a legmagasabb szintű kényelem és komfort. Használhatók beltéren padlófűtés illetve falfűtés formájában, vagy kültéren garázsbeállók, utak, rámpák és csövek jégolvasztására is. 

Elektromos padlófűtés

Az elektromos padlófűtés egyenletes hőérzetet biztosít a lakásban, ezáltal rendkívül kellemes és komfortos érzést nyújt. Azok, akik szeretnek papucs nélkül járkálni a házban, különösen kedvelik ezt a fűtésfajtát. Nagyon nagy hatásfokkal képes működni, tehát kis hőveszteséggel, viszonylag gazdaságosan üzemeltethető. Hátránya, hogy amennyiben nincs jól megtervezve és karbantartásra szorul, akkor fel kell szedni a javításhoz a burkolatot. A kellőképpen megtervezett és jól kivitelezett elektromos padlófűtés meghibásodásának kockázata azonban igen alacsony.

Elektromos falfűtés

Az elektromos falfűtés az elektromos fűtési rendszerek közül a legmagasabb kiépítési költséggel bír. Alapos tervezést és gondos kivitelezést igényel, vannak olyan ingatlanok, ahol kiépítésük a szerkezet miatt csak igen nehézkesen lehetséges. Azonban fenntartása már egyáltalán nem drágább az alternatív megoldásokénál. Egyenletes hőeloszlást biztosít, és előnye a padlófűtéssel szemben, hogy kevesebb a szálló por, valamint a bútorok sem szigetelik le a fűtésünket alulról.

Mentés

Tovább a kategóriában: « Miért olcsóbb az infrafűtés?
Akciós Termékek

Infrapanel és infrafűtés webáruház

Kalkulátor

Energiaigény: 0 W

Alapterület:
m2
(csak számot írjon, pl 35)
Belmagasság:
m
(csak számot írjon, pl 2,5)

Hõfok igény:
18-20 0C
20-22 0C
22-25 0C

Szigetelés és nyílászárók:
kevésbé jó szigetelésû
átlagos
szigetelt a ház és jók az ablakok

Újdonságok

INFRAPANEL Prosi Letöltése

Prospektus letöltése PDF...gomb1


ÜVEG INFRAPANEL!!!

Legújabb Exkluzív termékünk!

Az üveg infravörös fűtésű panelek a prémium kategóriában...gomb1


KERET Nélküli INFRAPANEL!!! 

Újdonság !!!

Keret nélküli lakossági

és ipari infrapaneljeink

Alacsony hőmérsékletű...gomb1


CSARNOKFŰTÉS!!!

CSARNOKOKBA 4-10m belmagassághoz!

Ipari megoldás, közcélú kivitel. Szerelőcsarnokokba,... gomb1

Facebook