Hogyan műküdik az infrafűtés?

 

Az infrafűtést sokan a nap sugárzásához hasonlítják, hiszen az infrapanelekből kiáramló infrasugárzás nem a levegőt melegíti föl, hanem a tárgyakat. A levegő "szemcséi" csak elenyésző mértékben melegszenek fel. A G-old infrapanelek több éves kutatási és fejlesztési munka eredméynei ezért az infravörös tartománynak azon hullámhosszán sugároznak ami az emberi szervezet számára a legelőnyösebb. Ezért az infrafűtés jobb hőérzetet biztosít, mint más fűtési módszerek. Nagyon fontos, hogy az infrafűtés, hasonlóan a nap sugárzásához "lássa" a felemelegítni kivánt tárgyakat, tehát soha ne árnyékoljuk le.

 

Miért jó az infrafűtés?

 

Az infrafűtés egyik fő előnye (amit sokan hátrányként értékelnek) az az, hogy elektromos áramaml működik. Lehet, hoyg a gáz és egyéb fűtések fentartási költsége most éppen alacsonyabb azonban, sokkal drágább a kiépítési költségük. Egy hétvégi háznál kevés olyan fűtési mód van amit magunkkal vihetünk. Az infrafűtés ilyen, hiszen az infrapanel akár az autóban is elfér és csak elektromos áramra van szükség a működtetéséhez. Természetesen, ha rendelkezünk napelemes rendszerrel akkro az infrafűtés költsége, már most alacsonyabb tud lenni más fűtési eljárásoknál.

 

Az infrafűtés jótékony hatásai:

 

Mivel az infrafűtés, nem a levegőt melegíti el, így a levegő áramlás is lassab lesz, tehát csökken a szálló porszemcsék száma. Ezért a légúti betegségben szenvedől számára az infrafűtés kedvező élettani hatású. Emellett az infrafűtésnek, jótékony hatása lehet a reumás és kötöszöveti betegésgek esetén is.

 

Akciós Termékek

Infrapanel és infrafűtés webáruház

Kalkulátor

Energiaigény: 0 W

Alapterület:
m2
(csak számot írjon, pl 35)
Belmagasság:
m
(csak számot írjon, pl 2,5)

Hõfok igény:
18-20 0C
20-22 0C
22-25 0C

Szigetelés és nyílászárók:
kevésbé jó szigetelésû
átlagos
szigetelt a ház és jók az ablakok

Újdonságok

INFRAPANEL Prosi Letöltése

Prospektus letöltése PDF...gomb1


ÜVEG INFRAPANEL!!!

Legújabb Exkluzív termékünk!

Az üveg infravörös fűtésű panelek a prémium kategóriában...gomb1


KERET Nélküli INFRAPANEL!!! 

Újdonság !!!

Keret nélküli lakossági

és ipari infrapaneljeink

Alacsony hőmérsékletű...gomb1


CSARNOKFŰTÉS!!!

CSARNOKOKBA 4-10m belmagassághoz!

Ipari megoldás, közcélú kivitel. Szerelőcsarnokokba,... gomb1

Facebook