Infrapanel tervezés - telepítés

 

 

Az oldalunkon található kalkulátor segítségével Ön megközelítőleg és nagyságrendileg meg tudja határozni a helyiségek energiaszükségletét (Watt/helyiség).

 

Természetesen a korrekt és pontos energiafelhasználáshoz kérje szakembereinktől a pontos kalkulációt, melyhez a saját szakembergárdák által fejlesztett ThermoG-OLD programot használjuk! Kiválóan képzett szakembereink a fenti program használatával meghatározzák az adott helyiség energiaszükségletét, minden előnyös és zavaró tényező figyelembevételével, a tájolástól kezdődően, a szigetelés, a falak, az ablakok, a hőigény, a szellőztetés gyakorisága, stb. 

 

Professzionális programunk segítségével Ön a tökéletes energiaszükségleti számítást kapja kézhez, és pontosan annyi infrapanelt kínálunk amennyi az adott térhez kell és szükséges!

 

A fenti energiaszükségleti számítás minden érdeklődőnk számára ingyenes és nem jár semmiféle kötelezettséggel!

 

Amennyiben szeretne gyors, és nagyságrendi információt kapni, akkor a jobboldalon található kalkulátor segítségével ezt megteheti.

 

A kalkulátor segítségével megtudtuk, hogy mennyi energia (Watt) kell az adott helyiség befűtéséhez, meg kell határozni a panelek darabszámát és teljesítményét is!

 

Az alapszabály az, hogy maximum 4-5 m² -re szabad tervezni 1db fűtőlapot, de minden esetben szemelőt kell tartanunk a belmagasságot is.

 

A kerámiaszemcsés felületnek köszönhetően a grafitmassza alapú G-OLD infrapaneljeink félgömb alakban sugároznak, ezért fontos, hogy legyen némi átfedés a panelek hatósugarait tekintve, hogy még véletlenül sem maradjon holt tér és ettől ne érjük el a legoptimálisabb komfortérzetet!

 

Az infrapanelekkel fűtendő helyiségekbe belmagasságuk alapján tudjuk meghatározni a panelkiosztáshoz szükséges panelteljesítményeket.

 

2,0 - 2,4 m belmagasságig az alacsonyabb teljesítményű panelek alkalmazása javasolt (200W - 400W)


2,4 – 3 m belmagasság esetében a közepes teljesítményű panelek alkalmazása javasolt (400W - 650W-ig)

3 – 6 m belmagasság esetében (vagy e felett) csakis a legnagyobb teljesítményű panelek alkalmazása javasolt (650W - 1000W)

 

Infrapanel villanyszerelésTelepítés

A G-OLD Infarpanelek házhozszállítását szerződött futárszolgálat végzi. A csomagban a felszereléséhez szükséges rögzítő csavarokat, tipliket és a csavarfejet eltakaró kupakokat találja.

 

A G-OLD Infarpanelek elhelyezését elsősorban a mennyezetre javasoljuk, amennyiben elkerülhetetlen természetesen oldalfalra is szerelhető. Ebben az esetben viszont az adott helyiség energiaszükségletét plusz 10-15%-kal szükséges megnövelnünk az esetleges árnyékolási területek miatt.

 

A G-OLD infrafűtés kiépítését bízza elektromos szakemberre!

 

A paneleket általában kettő - négy csavarral, a keretben vagy a szerelőkeretben előkészített furatokon keresztül rögzíthetjük.

 

Az elektromos vezetékének csatlakoztatását a hálózathoz, forrasztással javasoljuk, hogy a felmerülő teljesítményfelvétel következtében a korróziót és az ebből következő melegedést elkerüljük.

A G-OLD Infarpaneleket a helyiség mennyezetén egyenletesen elosztva (4-5m²/db) kell felszerelni.

 

Az EV-II -es érintésvédelmi osztályba tartozó panelek bekötéséhez 2×1 mm²–es hajlékony kettősszigetelésű rézvezeték javasolt. Az EV-I -es kategóriájú panelekhez már 3x1 mm²-es vezetékkiépítésre van szükség.

 

A felszerelést követően a panelek felületét feltétlenül át kell porszívózni, mivel az esetlegesen rajtamaradó szennyeződés elszíneződést okozhat.

 

A panelek felületének elszíneződése nem tartozik a garancia hatáskörébe!

 

A beépítést követően élvezhetjük a nap melegét otthonunkban és ettől kezdve semmiféle karbantartásra nincs szüksége fűtésrendszerünknek!

 

 

Akciós Termékek

Infrapanel és infrafűtés webáruház

Kalkulátor

Energiaigény: 0 W

Alapterület:
m2
(csak számot írjon, pl 35)
Belmagasság:
m
(csak számot írjon, pl 2,5)

Hõfok igény:
18-20 0C
20-22 0C
22-25 0C

Szigetelés és nyílászárók:
kevésbé jó szigetelésû
átlagos
szigetelt a ház és jók az ablakok

Újdonságok

INFRAPANEL Prosi Letöltése

Prospektus letöltése PDF...gomb1


ÜVEG INFRAPANEL!!!

Legújabb Exkluzív termékünk!

Az üveg infravörös fűtésű panelek a prémium kategóriában...gomb1


KERET Nélküli INFRAPANEL!!! 

Újdonság !!!

Keret nélküli lakossági

és ipari infrapaneljeink

Alacsony hőmérsékletű...gomb1


CSARNOKFŰTÉS!!!

CSARNOKOKBA 4-10m belmagassághoz!

Ipari megoldás, közcélú kivitel. Szerelőcsarnokokba,... gomb1

Facebook