G-OLD infrapanelekhez válasszuk a vezérelt áramotKevesen tudják azonban, hogy az infrapanel az úgynevezett vezérelt áramról is üzemeltethető. A köznyelvben éjszakai áram néven ismert szolgáltatás igénybe vételével így további forintokat takaríthatunk meg.

Miért is hívjuk vezérelt áramnak?

Ezzel a megoldással a normál díjszabásnál kedvezőbb áron üzemeltethetjük a hálózatba fixen bekötött, de folyamatos energia ellátást nem igénylő elektromos berendezéseket. Mivel régebben a szolgáltatás jellemzően 22 órától 6 óráig tartó időszakra koncentrálódott, ezért kapta az éjszakai áram elnevezést. Ma már azonban – a hálózat leterheltségétől függően – a nap bármely 8 órájában kaphatunk a szolgáltatótól vezérelt áramot.

Használhatom a vezérelt áramot az infrapaneleknél is?

Igen, sőt alkalmazása kifejezetten ajánlott. Mivel az infrapanel a vezérelt árammal való ellátás valamennyi feltételének megfelel, ezért a kedvezményes áru szolgáltatás – a bojlerhez, valamint a hőtárolós kályhához hasonlóan – itt is igénybe vehető.

Mennyit tudok használatával megtakarítani?

Jelenleg az energiaszolgáltatók által külön díjszabással mért vezérelt áram a nappali áram árához képest 50 százalékkal kedvezőbb tarifával vehető igénybe. Ha pedig figyelembe vesszük az infrapanelekkel különben is elérhető 10-15 százalékos megtakarítást, akkor havi szinten akár többezer forintos áramszámla csökkenést is realizálhatunk.

Miért éri meg az energiaszolgáltatónak, hogy olcsóbban adja nekem az áramot?

A vezérelt áram szolgáltatást az áramfogyasztás kiegyensúlyozása indokolta. Míg az erőművek termelése állandó, addig az elektromos áram elfogyasztásában lehetnek ingadozások. A csúcs- illetve völgyidőszakok közötti ingadozó fogyasztás kiküszöbölése érdekében így olcsóbban biztosítják az áramszolgáltatást.

Hogyan használhatom a vezérelt áramot?

A kedvezményesebb tarifával igénybe vehető szolgáltatásokhoz úgynevezett éjszakai áramváltó bekötése szükséges, amely automatikusan képes átkapcsolni normál és vezérelt áram között.

A G-OLD infrapanelekhez használható áramváltó dobozok – fázistól és osztásegységtől függően – 15 és 45 ezer forint közötti áron kaphatók, amely összeg nem tartalmazza a beszerelés díját. Az automatikusan működő áramváltóknak köszönhetően azonban az infrapaneleket sokkal gazdaságosabban működtethetjük, melynek előnye már a bekötés utáni hónapban megmutatkozhat csökkenő áramszámlánkban.

Akciós Termékek

Infrapanel és infrafűtés webáruház

Kalkulátor

Energiaigény: 0 W

Alapterület:
m2
(csak számot írjon, pl 35)
Belmagasság:
m
(csak számot írjon, pl 2,5)

Hõfok igény:
18-20 0C
20-22 0C
22-25 0C

Szigetelés és nyílászárók:
kevésbé jó szigetelésû
átlagos
szigetelt a ház és jók az ablakok

Újdonságok

INFRAPANEL Prosi Letöltése

Prospektus letöltése PDF...gomb1


ÜVEG INFRAPANEL!!!

Legújabb Exkluzív termékünk!

Az üveg infravörös fűtésű panelek a prémium kategóriában...gomb1


KERET Nélküli INFRAPANEL!!! 

Újdonság !!!

Keret nélküli lakossági

és ipari infrapaneljeink

Alacsony hőmérsékletű...gomb1


CSARNOKFŰTÉS!!!

CSARNOKOKBA 4-10m belmagassághoz!

Ipari megoldás, közcélú kivitel. Szerelőcsarnokokba,... gomb1

Facebook