Milyen elven működnek az infrapanelek?

Az infrapaneljeink hatékony működésének titka nem csupán az infrapanel belsejében, hanem a külső felületén is keresendő! Külső burkolatuk mikro kerámia kristállyal szórt, így a többszörösére növelt felületről sokkal hatékonyabban és egyenletesebben tudják az infrasugárzást az adott helyiségben közvetíteni. Minden infrasugárzónak egyik legfontosabb tulajdonságának kell lenni az egyenletes hőelosztás, hiszen senki nem szereti, ha a fűtött helyiségben tartózkodva érzi, hol van a fűtőtest. A mennyezeti infrapanel egyik legnagyszerűbb és legkedveltebb hatása, az, hogy nem érezni, hol is helyezkedik el a panelünk, csupán azt érezzük, hogy a szobában, konyhában, a lakás bármely pontján egyenletes meleg van. Ezt csak egy erre leginkább alkalmas infrapanellel lehet megoldani, ha nem akarjuk az egész mennyezetet infrapanelekkel burkolni. Tehát a megoldás nagyon egyszerű és kézenfekvő, olyan infrapanelt kell telepíteni, mely erre leginkább alkalmas, a kerámia kristályos felülettel rendelkező, magas hatásfokú G-OLD infrapanel. Hőszórásuk a mikro kerámia szemcséknek köszönhetően félgömb alakban terjed, nincsen szükség semmilyen alakváltozásra a félgömb alakban terjedő sugárzás eléréséhez. Megbízható, európai mérnöki tervezés eredménye, nagyszerűsége, egyszerűségében rejlik. 10 év garanciát és élettartam szavatosságot, csak egy kiváló, megbízható, európai gyártású termékre lehet adni. Függetlenek vagyunk a távolkeleti piactól, európai, ezen belül Magyar hozzáadott értéket adunk vásárlóinknak.
 
 Az infrapanelek értékesítésében és gyártásában eltöltött hosszú évek alatt sokszor szomorúan tapasztaltuk, hogy a gyors haszon reményében sok kereskedő nem riadt vissza a silány termékek piacra dobásától sem (direkt nem piacra bevezetés szót használtam, hiszen ez nem más, mint egy gyors piaci megjelenés, majd sajnos ugyanilyen gyors felszívódás is).

Mire érdemes/kell figyelni egy infrapanel megvásárlásánál?

 • Az infrapanel legyen minden esetben megbízható, lekövethető forrásból (ha európai gyártást tüntetnek fel rajta, ne egy távolkeleti termék legyen, ami egy-két európai országban ide-oda papirozva válik európai termékké.
 • Az infrapanel legyen olyan hatékony, mint ahogyan azt a gyártó/értékesítő ígéri
 • Az infrapanellel lehessen könnyedén tervezni.
 • Lakossági célú felhasználásra csak azt az infrapanelt értékesítse a kereskedő, ami valójában lakossági felhasználásra készül.
 • Az ipari felhasználású magas hőmérsékletű infrasugárzók alkalmatlanok lakóingatlanok fűtésére.
 • Legyen az értékesítőnek/gyártónak egy olyan bemutató darabja, melyet a bemutató termében/boltjában ki lehet próbálni és meg lehet győződni:
  • az infrapanel hatékonyságáról
  • egyenletes hőelosztásáról (a működő paneltől távol – 1-3 m is érezni a fűtés melegét, minden irány, KIVÉVE a hátoldala)
  • az infrapanel hátoldala nem melegszik, az infrapanel szigetelése megfelelő, hosszú távú használat során nem a mennyezet fűti a hátoldalával.

Az infrapanelek között találhatunk hagyományos felszínű, és a hátlapon szigetelést mellőző változatokat is, amelyek sokkal szűkebb területek melegítésére alkalmasak. A szigetelés hiánya egyébként előny is lehet abban az esetben, ha a felső emeletet is szeretnénk fűteni, azonban olyan helyeken, ahol nem saját terület található a felső szinten, nem ajánljuk az alkalmazását.
 
A G-OLD fűtőegységei az infravörös tartományt lefedő A, B, és C sugarakat használják, amelyek ideálisak az emberi szervezet számára. A működési mechanizmus lehetővé teszi, hogy a test felületének felső 5-6 mm-e, továbbá a helyiségek falai és a berendezések fel tudjanak melegedni, méghozzá egyenlő mértékben. Ez biztosítja a tökéletes hőérzetet.
 
A G-OLD infrapanelek hatékonyságukat tekintve teljes mértékben megfelelnek az A+ energiahatékonysági osztályzatnak, hiszen szinte 100%-os (pontosabban 99,8%-os) hatásfokkal képesek üzemelni. Ez hozzájárul ahhoz, hogy a klasszikus fűtési megoldásokhoz képest alacsonyabb költség mellett. Közel harmadával olcsóbban lehet telepíteni a megfelelő hőmérsékletet eléréséhez szükséges fűtési rendszert.

Láthatatlan sugarak szolgálatában

Egészen a XVIII-ik századik az infravörös sugárzás elkerülte a tudósok figyelmét. Az áttörés egy bizonyos William Herschel nevéhez köthető, aki a Nap sugarait tanulmányozta különböző prizmák segítségével. Felfedezésével gyakorlatilag megalapozta az elektromágneses hullámok vizsgálatának a tudományát. Mostanra már tudjuk, hogy a különböző sugarakat hullámuk hosszúsága alapján kategorizálhatjuk. Például az infrahullámok akár nagyobb épületek hosszúságával is felérhetnek, de akadnak olyanok is, amelynek hosszúsága nem nagyobb az atommagnál.

Tűhegynyi hőforrások

Az infrapaneleket gyakran sötétsugárzónak is hívják, hiszen az általuk kibocsátott sugarak az emberi szem számára láthatatlanok. A kibocsátott hullámok olyanok, mint a tű hegye: mikrométer méterűek. Herschel felfedezése óta tudja az emberiség, hogy ezek a láthatatlan tűhegyek jótékonyan hatnak az emberi szervezetre és a hőérzetre egyaránt.
 
A német származású tudós azt vizsgálta, hogy a Nap eltérő színfoltjai vajon különböző mennyiségű hőmérsékletet juttatnak-e a bolygónkra. Nagyméretű prizmák segítségével választotta szét a napfényt, és a különböző nyalábokat szórtan a falra vetítette. Ezeknek a szórványoknak a hőmérsékletét már mérni tudta. Innen jött a felismerés, hogy a Nap szemmel nem látható sugárzása magasabb hőmérsékletet közvetít, mint a láthatóak. A 780 nanométer és 1 mm közötti sugaraknál tapasztalta, hogy a legmagasabb hőmérsékletet hordozzák magukban. Ezt nevezte végül vörös alatti sugárnak, azaz infrasugárnak, amely egyben utat nyitott az infrapanelek későbbi fejlődésének és technológiai alapjának.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Energiaigény

m2

m

Kalkulátor