Hogyan szereljük fel az infrapaneleket?

KERÜLJÜK EL A KORSZERŰTLEN MEGOLDÁSOKAT!

Legtöbben tapasztaltuk már, hogy egyes fűtésrendszerek üzembe helyezése napokig, esetleg hetekig is eltarthat. A különböző szerelési munkálatok pedig porral, piszokkal és zajjal is járnak. Nem is beszélve arról, hogy a művelet befejeztével az adott berendezés árának jelentős hányadát is kifizethetjük munkadíjkét és ekkor még nem is beszéltünk az előzetes és utólagos engedélyeztetési és üzembehelyezési procedúrákról. Egy szó, mint száz: ma egy korszerűtlen fűtésrendszer üzembe helyezése sok pénzbe, valamint annál is több idejébe kerülhet a fogyasztóknak.

RÖGZÍTSÜK MENNYEZETRE AZ INFRAPANELT!

Amennyiben olyan megoldást keresünk otthonunk fűtésére, amely a kezdetektől fogva korszerű és költséghatékony, akkor az infrapanelek tökéletes választásnak bizonyulhatnak. Bár az infrapanelek nem sok helyet foglalnak, megfelelő elhelyezésük kulcsfontosságú a megfelelő mennyiségű hő termelés és elosztás szempontjából. A teljesítmény maximalizálása érdekében ezért elsősorban a mennyezeten érdemes őket rögzíteni. Természetesen a korszerű szerkezetek az oldalfalon is elhelyezhetők, ekkor azonban úgynevezett árnyékolási területek keletkezhetnek. Tartsuk szem előtt, hogy ilyenkor az így fellépő teljesítménycsökkentő hatását kiküszöbölése végett az adott helyiség energiaszükségletéhez képest 10-15 százalékkal túl kell terveznünk rendszerünket.

VÁLASSZUK A KÖLTSÉGHATÉKONY ÁRAMELLÁTÁST!

Nagyon fontos, hogy az infrapanelek üzembe helyezését mindig szakemberrel végeztessük. Igaz, hogy az infrapanelek más fűtésrendszerekhez képest könnyű szerkezetűek, ám nem megfelelő rögzítés esetén az átlagosan 4-6 kilogrammos eszközök balesetet okozhatnak. Az üzembe helyezés során a berendezés felszerelésén túlmenően az infrapanel elektromos hálózathoz való csatlakoztatása is megtörténik. A G-OLD infrapanel rögzítését 2-4 – keretben vagy a szerelőkeretben előkészített furatokon keresztül vezetett – csavarral végzik, a berendezés elektromos vezetékét pedig forrasztással csatlakoztatják a hálózathoz. A szakszerű beszereléssel így elkerülhető az eszköz teljesítményfelvétel miatti korrodálódása, amelynek köszönhetően az infrapanel elekrtomos ellátásának leállásával sem kell számolnunk. Fontos, hogy ne feledkezzünk meg az éjszakai áramellátás lehetőségéről sem, amelynek kiszolgáló egysége (Vezérelt villanyóra) ugyanakkora teljesítményben, mint a nappali villanyóránk, díjmentesen biztosítja az áramszolgáltató! Tehát, ha van egy 32 A-os nappali óránk (eddig díjmentes) akkor az ugyanekkora 32A-os vezérelt (éjszakai) villanyóránk biztosítása is díjmentes!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Energiaigény

m2

m

Kalkulátor