Infrapanel tervezés, telepítés

Az oldalunkon található kalkulátor segítségével Ön megközelítőleg és nagyságrendileg meg tudja határozni a helyiségek energiaszükségletét (Watt/helyiség).

Természetesen a korrekt és pontos energiafelhasználáshoz kérje szakembereinktől a pontos kalkulációt, melyhez a saját szakembergárdák által fejlesztett ThermoG-OLDprogramot használjuk! Kiválóan képzett szakembereink a fenti program használatával meghatározzák az adott helyiség energiaszükségletét, minden előnyös és zavaró tényező figyelembevételével, a tájolástól kezdődően, a szigetelés, a falak, az ablakok, a hőigény, a szellőztetés gyakorisága, stb.  Professzionális programunk segítségével Ön a tökéletes energiaszükségleti számítást kapja kézhez, és pontosan annyi infrapanelt kínálunk amennyi az adott térhez kell és szükséges! A fenti energiaszükségleti számítás minden érdeklődőnk számára ingyenes és nem jár semmiféle kötelezettséggel! Amennyiben szeretne gyors, és nagyságrendi információt kapni, akkor a jobboldalon található kalkulátor segítségével ezt megteheti. A kalkulátor segítségével megtudtuk, hogy mennyi energia (Watt) kell az adott helyiség befűtéséhez, meg kell határozni a panelek darabszámát és teljesítményét is!
Az alapszabály az, hogy maximum 4-5 m² -re szabad tervezni 1db fűtőlapot, de minden esetben szemelőt kell tartanunk a belmagasságot is. A kerámiaszemcsés felületnek köszönhetően a grafitmassza alapú G-OLD infrapaneljeink félgömb alakban sugároznak, ezért fontos, hogy legyen némi átfedés a panelek hatósugarait tekintve, hogy még véletlenül sem maradjon holt tér és ettől ne érjük el a legoptimálisabb komfortérzetet! Az infrapanelekkel fűtendő helyiségekbe belmagasságuk alapján tudjuk meghatározni a panelkiosztáshoz szükséges panelteljesítményeket. 2,0 – 2,4 m belmagasságig az alacsonyabb teljesítményű panelek alkalmazása javasolt (200W – 400W) 2,4 – 3 m belmagasság esetében a közepes teljesítményű panelek alkalmazása javasolt (400W – 650W-ig) 3 – 6 m belmagasság esetében (vagy e felett) csakis a legnagyobb teljesítményű panelek alkalmazása javasolt (650W – 1000W)

Telepítés

A G-OLD Infarpanelek házhozszállítását szerződött futárszolgálat végzi. A csomagban a felszereléséhez szükséges rögzítő csavarokat, tipliket és a csavarfejet eltakaró kupakokat találja. G-OLD Infarpanelek elhelyezését elsősorban a mennyezetre javasoljuk, amennyiben elkerülhetetlen természetesen oldalfalra is szerelhető. Ebben az esetben viszont az adott helyiség energiaszükségletét plusz 10-15%-kal szükséges megnövelnünk az esetleges árnyékolási területek miatt. A G-OLD infrafűtés kiépítését bízza elektromos szakemberre! A paneleket általában kettő – négy csavarral, a keretben vagy a szerelőkeretben előkészített furatokon keresztül rögzíthetjük. Az elektromos vezetékének csatlakoztatását a hálózathoz, forrasztással javasoljuk, hogy a felmerülő teljesítményfelvétel következtében a korróziót és az ebből következő melegedést elkerüljük. G-OLD Infarpaneleket a helyiség mennyezetén egyenletesen elosztva (4-5m²/db) kell felszerelni. Az EV-II -es érintésvédelmi osztályba tartozó panelek bekötéséhez 2×1 mm²–es hajlékony kettősszigetelésű rézvezeték javasolt. Az EV-I -es kategóriájú panelekhez már 3x1 mm²-es vezetékkiépítésre van szükség. A felszerelést követően a panelek felületét feltétlenül át kell porszívózni, mivel az esetlegesen rajtamaradó szennyeződés elszíneződést okozhat. A panelek felületének elszíneződése nem tartozik a garancia hatáskörébe! A beépítést követően élvezhetjük a nap melegét otthonunkban és ettől kezdve semmiféle karbantartásra nincs szüksége fűtésrendszerünknek!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Energiaigény

m2

m

Kalkulátor